Budakalász, Kék hírek

Megrongálták a budakalászi szerb temető sírjait

budakalászi szerb temető

Ismeretlen tettesek rongálták meg a budakalászi szerb temető sírjait.

Brutális pusztítást végeztek ismeretlen tettesek a budakalászi szerb temetőben, feltehetően szerda éjjel – tájékoztatta a Dunakanyari Napokat a rongálást észlelő Mirkovits Katalin.

brutális rongálás a budakalászi szerb temetőben

A Facebook-on fényképeket közzé tevő Gyorgyevity Szretyko felesége elmondása szerint, a rongálást a csütörtök esti órákban észlelték. Kifejtette, hogy mintegy 16 sírt számoltak össze, melyek közül sokat vandális módon törtek össze az ismeretlen elkövetők. Hozzátette, többek között a Kalász Suli Általános Iskola volt igazgatójának, Milosevits Ágnesnek a sírja is áldozatul esett a brutális pusztításnak, de az elkövetők nem válogattak, orosz, bolgár sírokat is megrongáltak. Elmondta, hogy Nikola Pocuca, a budakalászi szerb pap jelenleg a helyszínen tartózkodik. Jelenleg zajlik a kárfelmérés, és a rendőrségi feljelentést is megteszik az illetékesek – tette hozzá.

ÉRDEKELHET:  Egy helyben dolgozó volt a gödi Samsung-gyár felrobbantásával fenyegetőző

budakalászi szerb temető

Elmondta azt is, hogy a évekkel korábban volt már példa kisebb-nagyobb rongálásra a budakalászi szerb temetőben, de ilyen mértékű pusztítást eddig nem okoztak, mint most. Amint az esettel kapcsolatban bővebb információhoz jutunk frissítjük cikkünket.

Fotók: Gyorgyevity Szretyko 

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?