Budakalász, Hírek

Holnap bekapcsolják a jelzőlámpákat a budakalászi körforgalomnál

M0-s autóút-11-es számú főút körforgalmú csomópontja

Az M0-s autóút-11-es számú főút körforgalmú csomópontjában, várhatóan június 9-én reggel életbe lépnek a változások, a jelzőlámpát bekapcsolják. Befejező fázisához érkezett az M0-s autóút-11-es számú főút körforgalmú csomópontjában zajló munka.A budakalászi körforgalom csomópontjának átépítése befejező fázisához érkezett azzal, hogy 2017. június 9-én, pénteken a kora reggeli órákban (5.30 – 6.00 óra között) a jelzőlámpák bekapcsolásával párhuzamosan a körforgalmat teljes felületen átadja a Magyar Közút a forgalomnak.

Az új forgalmi rend szerint a közlekedőknek először a tervezett útirányuknak megfelelő belépési sávba kell besorolniuk. A megfelelő belépési sáv kiválasztását sematikus ábrákkal kiegészített útirányjelző táblák segítik. A körforgalomba csak a belépést szabályozó forgalomirányító jelzőlámpák zöld jelzése esetén lehet belépni. A jelzőlámpa rendszer forgalomfüggő üzemmódban (nem fix program alapján) működik.

A választott forgalmi sáv a körpályából kivezeti az autóst a választott irányba. A körpályán belül iránytévesztés/váltás nem lehetséges, mivel az egyes forgalmi sávok közé telepített gömbsüvegsor fizikailag megakadályozza a sávváltást.

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?