Budakalászi hírek, Közélet

Új iskola épül Budakalászon

2018. szeptemberére készül el a tervek szerint Budakalász új iskolája. A hatalmas gyermeklétszám miatt van szükség az új intézményre, mert a városban lévő két oktatási intézmény már nem bírja a terhelést. Mint ismert a Szentistvántelepi Általános Iskolában korábban konténer tantermet kellett kialakítani, hogy kezelni tudják az egyrészt a felújítással, másrészt a megnövekedett gyermeklétszámmal járó helyzetet. Számos kutatás mutatott rá, hogy egyre inkább megfigyelhető a fővárosiak agglomerációs településekre vándorlásra.

Érthető módon a családok elsősorban azokat a településeket részesítik előnyben, melyekről HÉV-vel, vonattal könnyen és gyorsan megközelíthető Budapest. Budakalász ebből a szempontól az utóbbi években rendkívül felértékelődött, ami viszont a beköltözők számának és forgalom növekedése mellett a gyermekek létszámának gyarapodását is magával hozta. A helyi lapban arról írnak, hogy az engedélyezési tervek már elkészültek. A földhivatalnál elindították a telekalakítási eljárást. A több mint egy hektár terület belterületbe vonása folyamatban van.

Gyönyörű zöld környezetben helyezkedik majd el az új iskola Budakalászon

A Patakpart Általános Iskola kiviteli terveinek leadási határideje április 20. Amint lezárul az engedélyezési eljárás és az építési engedély is rendelkezésre áll, az önkormányzat kiírja a közbeszerzési pályázatot.

Új iskola Budakalászon

A közbeszerzést követően az év második felében megkezdődhetnek a kivitelezési munkálatok.

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?