Közélet, Vác

Nemzetközi diákcsoport érkezett Vácra

Erasmus program keretében diákokVácon

Öt országból huszonöt diák és tizenkét tanár érkezett Vácra az Erasmus program keretében, a nemzetközi diákcsoport tagjait  Fördős Attila polgármester fogadta – számol be a vac.hu.A találkozón a polgármester rövid áttekintést adott a vendégeknek a város gazdag múltjáról, hangsúlyozva, hogy Váccal sokszor keményen bánt a történelem, de a pusztítások után mindig sikerült újjáépíteni a települést – ennek kapcsán kiemelte az egyház, a városépítő püspökök érdemeit. “Városunk ma a Dunakanyar bal partjának ipari-, kulturális- és turisztikai központja. Ugyanakkor az egészségügy szempontjából ki kell emelni, hogy a helyi kórház egy több mint százötvenezer lakosú térség ellátásáért felel, a helyi szociális ellátás vonatkozásában pedig azt hangsúlyozom, hogy rendkívül kiterjedt az intézményhálózatunk, hiszen önkormányzatunk kiemelt figyelmet fordít erre a területre” – mondta a városvezető.

A város hivatalos honlapján arról is írnak, hogy zárszóként felhívta a nemzetközi diákcsoport figyelmét a kulturális, kiállítási kínálatra, s hasznos és kellemes időtöltést kívánt a fiataloknak és kísérő tanáraiknak. A Váci Szakképzési Centrum Selye János Egészségügyi és Szociális Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája – egy Erasmus KA2 pályázat keretében, “Local Health for Global Health” témában – évek óta együttműködik portugáliai, csehországi, észtországi, bulgáriai és horvátországi partnerintézményekkel. Az együttműködés lényege, hogy az egészségügyi- és/vagy szociális pályára készülő fiatalok, tanáraik tapasztalatokat szerezhessenek más országok szakmai sajátosságairól, gyakorlatáról.
Az együttműködési program keretében korábban számos váci diák vehetett részt tanulmányúton Portugáliában, Csehországban, Észtországban, a jövő tanévre marad Horvátország és Bulgária.

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?