Dunakeszi, Hírek, Szerkesztői ajánló

Dunakeszin aggódnak, hogy az M2 bővítése a vártnál nagyobb terhet ró a városra

M2 bővítése - Dunakeszi

Dióssi Csaba Dunakeszi polgármestere közösségi oldalán tette közzé, hogy ma este hat órától a házasságkötő teremben lakossági fórumot tart az M2 Budapest – Vác közötti szakasz 2×2 sávos bővítésével kapcsolatban a beruházásért felelős NIF Zrt., valamint az építést végző Strabag. A polgármester úgy fogalmazott:

„A kivitelezéssel kapcsolatos hírek alapján megdöbbentem, és úgy érzem, nem ülhetünk tétlenül.”

Mint kifejtette, az előzetes információk szerint az M2 bővítése sokkal nagyobb terhet fog róni Dunakeszire, mint arra számítani lehetett. „Én magam mindenképpen részt veszek a fórumon azért, hogy a végsőkig képviseljem a dunakesziek érdekét. Arra kérek mindenkit, hogy jöjjenek el, és adjunk hangot annak az elvárásunknak, hogy a kivitelező cég minden tőle telhetőt tegyen meg annak érdekében, hogy az építkezés a lehető legkevesebb gondot okozza városunk közlekedésében” – hívta fel a dunakeszin élők figyelmét a város első embere.

Tavasszal megkezdődik az M2 Budapest-Vác déli csomópont közötti szakaszának bővítése

Mint ismert, a közel 20 km-es szakaszból jelenleg 13,4 km hosszan 2×1 sávos. Az M2 bővítése során 2×2 sávossá épül át az autóút, középen elválasztó sávval, a meglévő pályaszerkezet megerősítésével. Burkolt leállósáv és fizikai elválasztás épül végig a meglévő műtárgyak felújításával, az új pálya műtárgyainak építésével, egy vasút feletti híd átépítésével. Két új különszintű csomópont épül: egy Dunakeszi északi részén, egy pedig Sződligetnél. Fótnál félcsomópont létesül új fel- és lehajtóágak kiépítésével, megteremtve a közvetlen kapcsolatot Budapest irányába a településről.

ÉRDEKELHET:  Nagyobb forgalom várható az autópályákon

M2 bővítése - tavasszal indul a beruházás

A szakasz megépítésével Budapest és Vác között végig 110 km/h-val lehet majd haladni. Tovább tehermentesülnek az átmenő forgalom alól a 2. sz. főút mentén található települések Dunakeszi, Göd, Sződ, Sződliget, Fót, Csörög, Vác., javul a forgalombiztonság, csökkennek a balesetek. Az M2 bővítése 2019-ben fejeződik be. A beruházás uniós és hazai forrás felhasználásával valósul meg.

Előző tartalomKövetkező tartalom

Önnek mi a véleménye?